Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast

Demján Sándor emlékére állított szobrot a Masterplast Sárszentmihályon és parkot is elneveztek a két éve elhunyt nagyvállalkozóról, így tisztelegve az emléke előtt.

A Fejér megyei Sárszentmihályon, 2020. október 15-én parkot neveztek el és szobrot avattak a két éve elhunyt nagyvállalkozó, Demján Sándor emlékére. Ehhez a településhez kötődik ugyanis első önálló vezetői tevékenysége, a Gorsium ÁFÉSZ elnökeként. A sárszentmihályi központú Masterplast csapata így tiszteleg az egykori „Főnök” életműve előtt.

Már itt, Sárszentmihályon is megmutatkozott az a teremtési vágy és képesség, az a gyakorlatias megvalósításra való törekvés, ami Demján Sándor egész munkásságát jellemezte – olvasható a Masterplast közleményében.

Későbbi alkotói merészségéhez-tevékenységéhez fűződik a Pólus Center, a Westend City Center, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház felépítése, illetve a Prima Primissima díj elindítása.

A szoboravatás kapcsán az ötletgazda, a Masterplast Nyrt. elnöke, Tibor Dávid kiemelte:

„Nekem Ő testesíti meg a nagybetűs vállalkozót, aki bármilyen körülmények között és bármely korban virágzást képes elindítani mindazon területen, ahol felfokozott, magas szintű cselekvőképességgel alkot. Életútja méltó Széchenyi István, személyes példaképe örökségéhez. Demján Sándor lenyűgöző pályafutásának első önálló vezetői tisztsége Sárszentmihályhoz fűződik. Az egykori Gorsium ÁFÉSZ sikereinek pedig, reményeim szerint, méltó követője a Masterplast ezen a ma már rangosnak számító településen. Ezért határoztuk el, hogy az első igazán nagy Demján-alkotás helyszínén szoborral tisztelgünk emléke, munkássága előtt. Remélem, hogy az ő szellemisége sok mai vállalkozót ösztönöz majd korszakalkotó gondolatokra és azok eltökélt megvalósítására.”