Egy lokálpatrióta családi vállalkozás

A Glázer-Transz Kft mára jóval több, mint egy fuvarozással foglalkozó vállalkozás. Glázer Péternek, a klasszikus családi vállalkozásból indult győrszentiváni cég tulajdonosának 25 éve ugyanaz a telefonszáma, s vallja: ez is mutatja egy vállalkozó becsületét. 

„A kilencvenes évek végén, amikor vállalkozó lettem, egy IFA teherautóval kezdtem. 2009-ben nagy változás történt a cég éle-tében: megvásároltam a győrszentiváni szövetkezet Győr III homokbányáját az ipari parkban, hogy inert hulladéklerakót alakítsunk itt ki. Itt a hulladékhasznosítás mellett e tájseb, a bányagödör feltöltését végezzük. Ekkortól a fuvarozás a vállalkozás életében kissé háttérbe szorult, s jött a hulladékgazdálkodás” – beszélt a kezdetekről Glázer Péter. 

Glázer Péter cége klasszikus családi vállalkozásból nőtte ki magát.

Ezzel párhuzamosan egyre több épületbontást is vállaltak – illett a profilukba. Ahogy erősödött a cég, külső munkákat is végeztek: mélyépítéseket, útépítéseket, alépítmények készítését, tó kialakítását, kerékpárút építését. 
„A fuvarozásban meghagytuk a gyökereket, a lakossági kiszolgálást: Marika néninek ugyanolyan fontos kivinni két köbméter homokot, mint egy nagy cégnek dolgozni. A Glázer Transz egyik erőssége ez: a legkisebbektől a legnagyobbakig partneri kapcsolatban vagyunk és kiszolgálunk mindenkit.” 
A cég tevékenységének legnagyobb szeletét a bányászat és a hulladékgazdálkodás teszi ki. A fuvarozás szinte csak az árbevétel 5-10 százaléka, de a gyökerek miatt fontos: ezzel kezdtek, itt teremtették meg az alapokat, s alakult ki a csapat. „Fontos a kollégákkal való jó viszony, van, akivel húsz éve együtt dolgozunk. A telefonszámom huszonöt éve ugyanaz: ez is mutatja egy vállalkozó becsületét” – vallja a tulajdonos. A cégben jelenleg 23-an dolgoznak: klasszikus családi vállalkozásból nőtte ki magát a cég, hisz öt alkalmazott is családtag. Jelenleg 2 millió 600 ezer köbméter homok kibányászására van jogosultságuk, s ugyanennyi feltöltésre. A saját területünk 7,7 hektár az ipari park szélén, míg a bánya közel 50 hektár. 
„Addig él egy cég, amíg vannak tervei: az ipari parkban lévő területünk hasznosítása szerepel most napirenden ”– mondja Glázer Péter, aki lokálpatriótaként folyamatosan támogatja lakókörnyezetét, Győrszentivánt és Győrt. Ennek elismeréseként 2011-ben a város ezüst emlékéremmel ismerte el munkáját, 2014-ben pedig Győrszentiván szolgálatáért kapott díjat. „Cégvezetőként és magánemberként is kiemelt figyelmet fordítok a sportra, kötődésemet erősíti sportos családom. Évek óta kiemelt támogatója vagyok a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának. Emellett szponzora és két éve elnöke a győrszentiváni labdarúgó klubnak” – teszi hozzá.
Glázer Péter szinte a kezdetektől ipartestületi tag, 2016-ban felkérték a győri ipartestület elnökének. „Megtisztelő volt, s a cég életében is elismerés, hogy 600 ipartestületi tagot képviselünk a városban.”