Közel harminc év tapasztalatával 

A családi vállalkozást Jankovits István alapította 1992-ben, betöltve azt a piaci rést, mely a hidraulikus gépek és termelőberendezések alkatrészeinek javítása terén adódott. Később a partneri igények egyre összetettebbé váltak. Ezeket követve ma már az egye-di célgépek, automatizált gépsorok tervezésének és gyártásának területén is magyarországi élvonalban szerepelnek, és a cég ma is teljes egészében a család tulajdonában van. 

Tervezéstől a megvalósításig 

– Megrendelőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk az ötlet létrejöttétől egészen a megvalósításig. Az elmúlt évtizedek alatt közel ötszáz egyedi gépgyártási projektünk valósult meg, az ipar szinte minden ágazatában. A megoldandó feladatokra kihívásként, lehetőségként tekintünk, minden esetben törekszünk a legtökéletesebb műszaki megoldások kialakítására. Gépeink ma már nem csak Magyarországon, de világszerte multiknál is segítik a termelést – így jellemzi hozzáállásukat dr. Jankovits Richárd ügyvezető igazgató. 

Egyedi gépek, automatizálás 

Egyedi gépgyártóként partnereik igényei alapján tervezik meg és gyártják le a számukra legoptimálisabb célgépeket, gyártósorokat, szerelősorokat, megmunkáló gépeket, szerelőállomásokat, félautomatán vagy automatán működő berendezéseket. Mérnökcsapatuk feladata a vevői igényfelméréstől kezdve a gép konstrukciójának kidolgozása, a mechanikus és villamos tervezés, a mérés és vezérléstechnika kialakítása, a célgép programozása és beüzemelése is. A gépgyártás teljes folyamata cégen belül, modern csarnokaikban történik, melyhez a szükséges összes szakember és tevékenység megvan, az egyedi alkatrészeket is maguk állítják elő. 

Hidraulikus rendszerek 

A cég a kezdetektől tervez és gyárt egyedi igények szerint kialakított hidraulikus tápegységeket és hidraulikus munkahengereket. Prémium kategóriájú építőelemekből összeállított rendszereink a legoptimálisabb megoldást nyújtják és maximálisan kielégítik az ipar jelenlegi, egyre összetettebb elvárásait. 

Alkatrészek kereskedelme 

Tizenkét multinacionális hidraulikus alkatrészgyártó világcég hazai képviseletét is ellátja a vállalkozás. Raktárukból a termékek nagy része azonnal elérhető. Mérnök-értékesítő munkatársaik rendszerekben gondolkodnak, megrendelőiknek nemcsak alkatrészeket, hanem komplex megoldásokat kínálnak. 

Jankovits Richárd és Jankovits István: És az ötlet működik.

– Alapos piackutatásba kezdve az autóiparon túl olyan iparágakat és piaci szereplőket célzunk meg, akik számára a jövőben tudjuk értékesíteni célgépeinket. Kutatási-fejlesztési projektjeinkben olyan gépcsaládok és termékcsaládok kifejlesztését valósítjuk meg, melyekre a későbbiekben is lesz piaci igény. Ez határozza meg exportstratégiánkat is – fokozatosan növelni szeretnénk az exportunkat olyan gépekkel, melyeknél mind technológiai tudás, mind tapasztalat területén az élvonalba tartozunk. És ehhez célzottan meg kell keresni a potenciális külföldi felhasználókat is – összegezte a cég törekvéseit dr. Jankovits Richárd.