Vagyonvédelem 30 éve a legmagasabb színvonalon  
 

A Patent Csoportot 1990-ben alapították sportolók, rendőrök, a személy- és vagyonbiztonságért elkötelezett vállalkozók. A 30 éve magyar tulajdonban lévő cég Magyarország hat legnagyobb hasonló vállalkozása között található. Munkájukat, melyet a Nyugat-Dunántúl területén végeznek, ma már saját fejlesztésű vagyonvédelmi szoftverek is segítik.

–  Elégedett ügyfél, elégedett munkavállaló és elégedett tulajdonosok. Ez a mottónk, amelyet az alapítás óta szem előtt tartunk – mondja Kocsis Róbert vezérigazgató, majd hozzáteszi: – Ma már több mint ezer embernek ad munkát a cégcsoportunk. Őrizzük a világ legnagyobb motorgyárát és Zalaegerszegtől Sopronon, Mosonmagyaróváron, Pápán át egészen a központunkig, több mint 15 ezer otthon biztonságáról gondoskodunk. 
A Patent Csoport töretlenül fejlődött. Mint minden vállalkozásnak, amely a rendszerváltáskor indult, a Patentnál is voltak nehezebb időszakok, de a szándék, hogy mindig előre kell haladni, mindig fejleszteni és adni kell a közösségnek, ahonnan a vállalkozás gyökerei erednek, meghozta a sikert. 

Kocsis Róbert: A mi erősségünk a gondolkodó, tenni akaró, csapatban dolgozó, kiváló munkatársak sokasága.

–  Büszke vagyok arra, hogy a munkánkat egy személyemnek címzett, de a cégnek szóló elismeréssel díjazta a VOSZ. 2011-ben az év vállalkozása lett a Patent. Büszkén vettem át a Príma díjkiosztó gálán a gyönyörű oklevelet. A bevételeink jelentős részét fordítjuk arra, hogy fejlődjünk, fejlesszünk. Ügyfeleink így lehetnek munkahelyükön és otthonaikban is a legnagyobb biztonságban. Az utóbbi tíz évben, egyedülálló módon hazánkban, közel kétszázmillió forintért fejlesztettünk szoftvereket. Bevezettük az SAP vállalatirányítási rendszert, jövő évtől pedig ügyfeleink és munkatársaink is egy mobil- és webapplikáció segítségével intézhetik minden ügyüket a Patentnál. 

A Patent Csoport 30 éves évfordulóján nem tart a Covid-járvány miatt nagy ünnepséget, ám minden területi igazgatóságnak helyet adó városban 30 fa elültetését tervezi. 
–  Győrben, Zalaegerszegen, Sopronban, Mosonmagyaróváron és Pápán is ültetünk fákat. Teszünk a közösségért, egy jobb, biztonságosabb, zöldebb világért. A cégünk figyel a környezetére. Győrben évente 40 millió forintot szánunk a sport, a kultúra, a közösségi élet támogatására. 
A Patent gyökerei a múltba nyúlnak, és tervei már a távoli jövőt építik. Gondolnak a generációváltásra, és arra is, hogy újabb és újabb szolgáltatással lepjék meg a piacot, mindig legalább egy-két lépéssel a versenytársak előtt haladva. 
–  A Patent igazi erőssége nem a cég nagysága, nem a cég ismertsége, bár mind a kettőre nagyon büszkék vagyunk. A mi erősségünk a gondolkodó, tenni akaró, csapatban dolgozó, kiváló munkatársak sokasága. Együtt teszünk meg azért mindent, hogy partnereink, ügyfeleink a lehető legnagyobb nyugalomban, biztonságban éljenek!