Komplex megoldások több mint 30 éve 

A Szintézis Informatikai Zrt. büszkén hirdeti, 100 százalékig magyar tulajdonú vállalkozás. 1987 óta működnek a hazai piacon, de Szlovákiában és Romániában is jelen vannak már, a következő célpont Szerbia. A Szintézis csoport mintegy 250 dolgozót foglalkoztat. 

Szabó Dávid: Olyan hozzáadott értéket vár el a piac, amely egyedi igényeket is kielégít.

– Cégünk egyre inkább arra törekszik, hogy teljeskörű megoldásokat nyújtson ügyfeleinek minden területen. Hardvert eladni ma már nem elég, olyan hozzáadott értéket vár el a piac, amely egyedi igényeket is kielégít – foglalta össze üzletpolitikájuk lényegét Szabó Dávid vezérigazgató. 
Portfóliójuk egyik meghatározó eleme a vállalati megoldások területe. Ma már egy vállalat informatikai rendszerének biztonságos üzemeltetéséhez nagyságrenddel nagyobb szakértelem szükséges, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Csak széleskörű tudás birtokában lévő, rugalmas cég nyújthat teljes biztonságot, ezt kínálja a Szintézis. Egyre több vállalkozás jön rá, hogy egy megbízható IT üzemeltető költsége kisebb, mint az annak hiánya miatt bekövetkező kár. 
Erősségük, az ipar 4.0 megoldások közül is kiemelkedő Pricer ipari kijelző rendszer,  amely kiváltja a hagyományos papíron közölt információkat a logisztikában és a gyártásban egyaránt. Az egyik újdonsága a rendszernek a vezeték nélküli pick-by-light megoldás, ami jól látható, többszínű, éles fény kibocsátásával vizuálisan jelzi az éppen begyűjtésre váró alapanyagok helyét a raktárban. Az Audi győri gyárában már több éve használják a rendszert. 

A Szintézis a retail területén, azaz a kiskereskedelmi boltoknak és láncoknak is komplett informatikai megoldásokat nyújt, az online kasszáktól a kereskedelmi áruforgalmi készletvezető rendszerekig. A kereskedelemben ugyancsak alkalmazzák a Pricert, ez a technika a dinamikus árazásra tökéletes megoldást nyújt. A tavaszi vírusveszély pedig ráirányította a vásárlók figyelmét is egy másik újszerű megoldásra, az önkiszolgáló kasszákra. Ebben is otthon vannak, magyar kereskedelmi láncok üzleteiben egyre több ilyet állítanak üzembe. A retail területén a jövő is komoly lehetőségeket ígér a Szintézis számára. Jelentős ráfordítással kezdtek bele egy komplex, Retail 4.0-ás rendszer kifejlesztésébe. Amit a világ kereskedelmi szoftverei külön-külön tudnak, azt ebbe mind beépítik. A felhő alapon működő megoldás alkalmas lesz kis és nagy cégek igényeinek kielégítésére egyaránt. 
Külön említést érdemel, hogy a cég hazai központosított közbeszerzések szerződéses szállítója. 
Szabó Dávid kiemelte, komoly fejlesztő gárdával dolgoznak. Csak a legnagyobb leányvállalatuk, a Szintézis-NET 100 fővel működik, ők jobbára amerikai piacra fejlesztenek. Emellett a cég számos K+F projektje fut, a Széchenyi-egyetemmel, nagy cégekkel karöltve. Köszönhetően a felkészült csapatnak, magabiztosan várják a jövő kihívásait.