Ötven százalékkal nagyobb lesz a Tutti

– Idén március 16-án hirdették ki a szükségállapotot, mi akkor indítottuk a beruházásunkat – kezdte a Tutti Kft. új fejlesztéséről szóló beszámolóját Prohászka Ottó alapító tulajdonos. Mint mondta, a bővítés oka az volt, hogy már szinte mindent kinőttek. 

– A világban eléggé ismertek lettünk, hatvanöt országba exportálunk, mintegy 1500 termékünk van, és sorba jönnek a megkeresések. Minden szempontból túl voltunk tehát már terhelve. A fejlesztéssel körülbelül ötven százalékos kapacitásbővülést érünk el, gyakorlatilag minden megnő. A terek és a lehetőségek is.  

– Az új épület elkészültével átrendezzük az egész céget, szinte semmi nem marad a helyén. Az építkezés a befejezéséhez közeleg, a használatba vételi engedély iránti kérelemnél tartunk. A raktár épülete már szinte teljesen kész. Utána az új szárnyba költözik a kereskedelem és a logisztika. Kialakítottunk továbbá olyan közösségi tereket is, amelyek alkalmasak lesznek arra, hogy a jelentősen megnövekedett létszámot is el tudjuk helyezni a rendezvényeinken. Jövő év januártól pedig a többi egység költözik, egyik helyről a másikra. Körülbelül hat hónap alatt befejezzük a belső átrendezést, ami nyilván számos építészeti, technológiai és gépészeti módosításokkal jár. Amire az előrejelzések szerint lecseng ez a válság, azaz jövő nyártól már ötven százalékkal nagyobb lehetéségünk lesz arra, hogy kiszolgáljuk vevőinket minőségi termékeinkkel.  

–  Összességében az építészeti és technológiai fejlesztés értéke mintegy kétmilliárd forint lesz. 468 millió vissza nem térítendő támogatást kaptunk, és 515 millió forint kedvezményes hitellehetőséget. A többit saját forrásból fedezzük. Körülbelül háromezer négyzetméteres növekedést jelent ez, ami az alapterületet illeti. De a raktár tere olyan magas, hogy kétszer annyi mennyiséget tudunk tárolni ugyanakkora területen, mint eddig – összegzett Prohászka Ottó.