Minden megbízó stratégiai fontosságú 

Családi vállalkozásból indulva lett Győr legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai szolgáltatója az Innovatív Cégcsoport. „Kemény munkával jutottunk el idáig. Számunkra nincsenek olyan üzleti tervek, melyek jelentősebb árbevétel-növekedést határoznának meg. Minőségi céljaink vannak, a vállalkozásunkat ekként fejlesztjük. Minőségi célokat tűzünk ki, azt, hogy miben szeretnénk tovább javulni. Ez volt a kulcsa fejlődésünknek” – értékelt Lipovics Tamás cégtulajdonos, ügyvezető. 

A vállalkozás növekedésével, a piaci szegmens betöltésével erősödtek az új megbízói körök, igények és lehetőségek. „Stabil megbízókra építeni, hazardírozás nélkül – erre alapozzuk a cég jövőjét. Minden megbízónk – a legkisebbtől a legnagyobbig – stratégiai fontosságú. Minden ügyfelet így kezelünk, maximálisan szeretnénk kiszolgálni őket. Sok esetben még az adott partnerek sem tudják pontosan, hogy mire van szükségük: együtt gondolkodással keressük meg számukra a költséghatékony és legjobb megoldást, mellyel a vállalkozásuk – logisztikai támogatásunkon keresztül – tud fejlődni” – folytatta az ügyvezető. 

Lipovics Tamás: Mindig specializálódni kell egy-egy új területre.

„Klasszikus növekedési terveink soha nem voltak, mégis minden évben jelentősen növekedtünk – 20 százalék felett az elmúlt években.” A cégcsoport éves árbevétele 3,5 milliárd forint. A koronajárvány okozta gazdasági helyzetben a legfontosabbnak a munkahelyek és a megbízói állomány megtartását tartják. Az Innovatív Cégcsoportnak összesen 157 alkalmazottja van, mindenkit sikerült is megtartani – ez az egyik legnagyobb eredmény a vírus ideje alatt. A másik, hogy senkinek nem csökkent a bére. „Mindig specializálódni kell egy-egy új területre, s a környezetünk változásaira gyorsan reagálni, flexibilis szolgáltatást nyújtani a partnereinknek.” 
A járműkapacitás évről évre bővült: most 54 nehézgépjárművel fuvaroznak, a raktári kapacitásuk 8-12 százalékkal nőtt. „A 2018-as, nagyobb fejlesztésünk során 4500-5000 paletta tárhellyel bővült a raktári szolgáltatásunk. Bízom benne, hogy jövőre ez ismét érdemben nőhet. Gépjárműparkunk jó minőségű, belföldön is Euro 6-os járműveket használunk, a legkorszerűbb technikát. A Győri Ipari Parkon belül épül egy 2000 négyzetméteres, 12-14 méter magas raktárunk: ez speciális, lítiumion-akkumulátor tárolására alkalmas kapacitás. Multimodális, vasúti logisztikai kapcsolattal rendelkezünk, s a vasúti logisztikánk elindításán is dolgozunk.” Az elektromobilitás fejlődéséhez, az akkumulátor gyártáshoz kapcsolódóan logisztikai szolgáltatásaikat bővítenék. 
Az Innovatív Cégcsoport 2013-ban a megyei VOSZ javaslatára lett az Év vállalkozása Magyarországon.